Vakantie op de Wadden: vakantiehuis huren in Ballum op Ameland

» Vakantiehuis in plaats: , provincie: friesland

Een huisje huren

Dit vakantiehuis huren

  • Dit huisje is 2.706 x bekeken
  • Adres:
    Camminghastraat Ballum - Ameland
  • Aantal personen: 4-6
  • Website: vakantiehuisjeballum.nl/
  • Streek: wadden

Ameland is het derde van de drie Friese waddeneilanden. Vanwege de relatief korte vaartijd en de prachtige natuurgebieden op het eiland vind je op Ameland vele vakantiewoningen om te huren. In het dorpje Ballum, op Ameland, ligt centraal in het dorp deze prachtige commandeurswoning uit 1776. Met zijn karakteristieke uiterlijk is deze vakantiewoning een ideaal huisje om te huren voor mensen die op zoek zijn naar een uniek vakantiehuis op Ameland.

vakantiehuisje-huren-ameland-ballum-commandeurswoning

Vuurtoren op Ameland

Zoals gezegd ligt deze vakantiewoning centraal in het dorp Ballum. Het huis is geschikt voor 4 tot 6 personen. Het is dus een prima vakantiehuisje om als gezin te huren. Op de begane grond vindt de gast een volledige ingerichte keuken. Ook de woonkamer is van alle luxe voorzien. Helaas ontbreekt de open haard. Daarnaast bevinden zicht op de begane grond van het huisje ook de badkamer en de wc. Uiteindelijk bevindt ook de grote slaapkamer zich op de begane grond. Hierin staat een tweepersoonsbed.

Op de eerste verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers. In een daarvan staan twee eenpersoonsbedden. De andere slaapkamer heeft een stapelbed. De tuin van dit huisje op Ameland is afgeschermd en biedt redelijk wat privacy. In de tuin staat een picknicktafel en ook is extra tuinmeubilair aanwezig. Door de centrale ligging van de vakantiewoning zijn alle voorzieningen vlakbij. Zo vind je in Ballum een supermarkt, een slager en bakker en daarnaast ook andere winkeltjes. Niet onbelangrijk op wat voor Waddeneiland je ook vakantie viert: het prachtige Noordzee strand ligt op ongeveer 1 kilometer afstand en is dus te voet of per fiets snel bereikbaar.

Naast prachtige strandavonturen is er op Ameland ook genoeg te zien en te doen. Natuurlijk is het prachtig om het eiland per fiets te verkennen maar ook voor heerlijke wandeltochten in de frisse Wadden lucht zit je op Ameland goed. Daarnaast is het ook ontzettend leuk om zeehondentochten op het wad te maken of om het eiland te paard te verkennen. Bezoek de site van de VVV Ameland voor alle toeristische activiteiten op het Waddeneiland

Leave a Reply