Vakantie vieren in Limburg: vakantiewoning in Arcen huren

» Vakantiehuis in plaats: , provincie: limburg

Een huisje huren

Dit vakantiehuis huren

  • Dit huisje is 4.160 x bekeken
  • Adres:
    Ooijenseweg 1 5871 CA Broekhuizenvorst
  • Aantal personen: 5
  • Website: hethuisdejoffers.nl/
  • Streek: de peel

Arcen is een oud vestingstadje aan de rivier de Maas in Noord Limburg. Dankzij de ligging aan de Maas en de mooie omgeving als sinds het midden van de vorige eeuw een toeristische bestemming. Daarom kun je in de omgeving van Arcen veel soorten vakantiewoningen huren.

Een van die leuke vakantiehuizen is vakantiehuis de Joffers. Deze vakantiewoning ligt aan de andere kant van de Maas bij Arcen in het dorpje Broekhuizenvorst. Vakantiewoning de Joffers is een stijlvolle gerenoveerde woning uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Veel van de karakteristieke elementen uit die tijd zijn bewaard gebleven. Vooral de prachtige ramen en de trap met balustrade zorgen voor een gezellige sfeer.

De keuken van deze vakantiewoning vlakbij Arcen is van alle gemakken, inclusief vaatwasser, voorzien. De woonkamer is sfeervol ingericht en je kijkt vanuit de keuken naar de dorpskern van het dorp. In de Joffers kunnen in totaal 5 mensen logeren. Deze woning biedt 2 grote tweepersoons slaapkamers en 1 eenpersoonskamer. De badkamer heeft een heerlijk ligbad, een dubbele wastafel en aparte douche.

Uiteindelijk heeft de woning een garage waar ruimte is voor een auto en fietsen. Verder kan er straat gratis geparkeerd worden en kunnen gasten van deze vakantiewoning gratis op internet via een WiFi verbinding.

huren-vakantiehuis-limburg-arcen-peel

Kasteel Arcen in Arcen, Limburg

Op fietsafstand van dit vakantiehuis vind je dus de dorpskern van Arcen. De vestigingwallen, de muren en grachten doen oude tijden herleven. Daarnaast vind je in Arcen zelfs nog restanten van de oude tolpoort. Allemaal herinneringen aan vroeger tijdens toen Arcen nog een groot vestingwerk was.

Door de ligging aan de Maas loopt het dorp Arcen veel risico als het water in de rivier te hoog stijgt. De laatste problemen waren er in 1993 toen het dorp onderliep. Verder is Arcen natuurlijk beroemd vanwege de prachtige kasteeltuinen waar je rondleidingen en mooie wandelingen kunt maken. Verder bevindt zich de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Hier kun je interessante rondleidingen maken waar je natuurlijk alles leert over de manier waarop het gerstenat gemaakt wordt.
Een vakantie in Arcen biedt dus genoeg vertier voor het hele gezin. Vakantiewoning de Joffers is een prima plek om Arcen en haar prachtige omgeving te verkennen.

Leave a Reply